۱ شهریور ۱۴۰۱، ۱۳:۰۳

مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران مطرح کرد؛

بهره‌گیری از نظرات تخصصی سمن ها در تدوین برنامه چهارم مدیریت شهری

بهره‌گیری از نظرات تخصصی سمن ها در تدوین برنامه چهارم مدیریت شهری

مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران از بهره‌گیری از نظرات تخصصی سمن‌ها در تدوین برنامه چهارم مدیریت شهری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست نقش تشکل‌های مردمی در تدوین برنامه چهارم توسعه شهر تهران با حضور پرویز سروری نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران، سید احمد علوی عضو شورا و رئیس ستاد سمن‌های شورای اسلامی شهر تهران، میثم مظفر نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا، امیر شهرابی مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران و سهیل کوثری دبیر دبیرخانه تدوین برنامه چهارم مدیریت شهری و جمعی از نمایندگان تشکل‌ها و سازمان‌های مردم نهاد در سالن کنفرانس ستاد سمن‌ها برگزار شد.

امیر شهرابی مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران طی سخنانی در این نشست، از سمن‌ها به‌عنوان پل ارتباطی مدیریت شهری و مردم یاد کرد و گفت: بنا داریم از نظرات اعضای سمن‌ها و تشکل‌های مردم نهاد که نماینده مردم هستند در تدوین برنامه چهارم مدیریت شهری استفاده کنیم.

رئیس دبیرخانه برنامه چهارم مدیریت شهری، نقش تسهیل‌گر در فرآیندهای توانمندسازی، نقش مشوق در جلب مشارکت شهروندان، نقش تقویت کننده ارزش‌های دینی- فرهنگی، نقش مروج رویکرد توسعه پایدار، نقش پشتیبان در مدیریت پایدار شهرها، نقش هشداردهنده در احصاء مسائل و چالش‌ها، نقش بازخورد دهنده از وضعیت موجود و پیشگیری کننده از بحران‌های پیش رو را از جمله نقش‌های هشت گانه سمن‌ها در ارتباط با مدیریت شهری برشمرد.

وی در ادامه، ابعاد اصلی نقش سازمان‌های مردم نهاد در بهبود نظام مدیریت شهری در کلانشهر تهران شامل ابعاد کالبدی، اجتماعی، زیست محیطی، نهادی، اقتصادی و عملکردی را تشریح کرد.

شهرابی به جایگاه سازمان‌های مردم نهاد در برنامه‌های پیشین مدیریت شهری اشاره کرد و افزود: با وجود اینکه مواد ۶۵ و ۷۰ برنامه سوم توسعه شهر تهران و ماده ۱۰۰ برنامه دوم به این موضوع اختصاص یافته اما در زمینه بهره‌مندی عملیاتی از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد فعال شهری در حوزه‌های تصمیم سازی، برنامه‌ریزی، اجرا و دیده بانی توفیق چندانی حاصل نشده است.

مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران با اشاره به پیش بینی جایگاه سمن‌ها در سند «تهران؛ کلانشهر الگوی جهان اسلام» و «راهبردهای کلان شهرداری تهران» تصریح کرد: نگاهی به راهبردهای کلان چهار گانه برنامه شهردار تهران بیانگر این است که یکی از مهم‌ترین راهبردها به موضوع «تجلی مردم سالاری دینی در کلانشهر تهران و میدان دادن به مردم بر محور نخبگان شهر در همه ابعاد اداره و پیشرفت شهر» اختصاص یافته است.

وی توجه به نخبگان شهری و مردمی سازی اداره شهر را نخستین سیاست ۱۲ گانه از نگاه شهردار تهران عنوان کرد و افزود: در این راستا ما نیز تلاش می‌کنیم از دیدگاه‌های تخصصی و اولویت‌های مدنظر مردم و نخبگان شهر در تدوین برنامه چهارم مدیریت شهری بهره ببریم.

دبیر شورای راهبری و تلفیق برنامه چهارم مدیریت شهری تهران، از نمایندگان این تشکل‌ها خواست با تکمیل فرم‌های مخصوص، مهمترین مسائل شهری مرتبط به حوزه فعالیت خود و مهمترین چالش‌های سمن‌ها که قابلیت مرتفع شدن در حیطه اختیارات شهرداری داشته باشد را به دبیرخانه تدوین برنامه چهارم مدیریت شهری اعلام کنند.

در این نشست سهیل کوثری معاون اداره کل برنامه و بودجه شهرداری تهران نیز ضمن ارائه گزارش آسیب شناسی برنامه پنج ساله سوم توسعه شهر تهران در خصوص برنامه‌های توسعه شهر تهران توضیحاتی بیان نمود.

دبیر دبیرخانه تدوین برنامه چهارم مدیریت شهری با ارائه مدل آسیب شناسی برنامه سوم توسعه شهر تهران به تشریح سهم هریک از ابعاد فراگیر و فرآیندهای چهارگانه در آسیب‌های برنامه سوم پرداخت.

وی ابهام در جهت گیری های کلی برنامه، ضعف ساختاری، کلی گویی و ایده آل گرایی، ضعف در تعریف ارکان اصلی برنامه و برآورد صحیح منابع، ضعف در پیشرفت برنامه، زمان بندی اهداف و تعریف شاخص‌ها و سازوکارهای ارزیابی و ضعف در برقراری ارتباط سازنده با اعضای شورای شهر مهم‌ترین آسیب‌ها در فرآیندهای چهارگانه برنامه سوم توسعه شهر تهران برشمرد.

به گفته کوثری، ضرورت مدیریت منسجم فرآیندهای تدوین برنامه و ایجاد زمینه جهت تعامل حداکثری بین دست اندرکاران برنامه، برآورد صحیح منابع برای تحقق احکام برنامه و تناسب آن با ظرفیت‌های شهرداری تهران، واقع گرایی در زمان بندی احکام و توزیع بار اجرایی آنها در سال‌های برنامه، توجه به تاب آوری برنامه در مواجهه با تغییرات در مفروضات کلیدی، طراحی ساز و کارهایی برای مقیدکردن واحدهای اجرایی به برنامه، ضرورت توجه به خروجی‌ها، آثار و پیامدهای احکام و اتخاذ رویکرد جامع نگر، توجه پایش و ارزیابی برنامه به عنوان عنصر تکمیل کننده فرآیند برنامه ریزی و توجه ویژه به هوشمند سازی در فرآیندهای اجرایی و خدمات قابل ارائه با توجه به ظرفیت‌های این حوزه در حل مسائل کلیدی شهر از مهمترین درس آموخته‌های برنامه سوم توسعه شهر تهران به شمار می‌رود.

در این نشست پرویز سروری نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران، میثم مظفر نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا و سید احمد علوی عضو شورا و رئیس ستاد سمن‌های شورای اسلامی شهر تهران در خصوص ضرورت تدوین برنامه چهارم و رویکردهای شورا و شهرداری در این زمینه، سخنانی بیان نمودند.

در ادامه، نمایندگان تشکل‌ها و سازمان‌های مردم نهاد نیز ضمن تقدیر از شهرداری و شورای شهر برای مشارکت دادن مردم در امور شهری با اشاره به چالش‌های برنامه‌های سابق توسعه شهرداری تهران، نظرات و دغدغه‌های خود را مطرح کردند و تقویت نقش سمن‌ها در تدوین برنامه چهارم مدیریت شهری را خواستار شدند.

کد خبر 5570500

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha